Szefowa kuchni poleca

Śledzik z cebulką 43 zł

Barszcz czerwony z krokietem
41 zł

Pierogi z kapustą i borowikami 60 zł

Ryba po grecku na ciepło 64 zł

Kompot z suszu 14 zł

Przystawka

Placki ziemniaczane z łososiem, kawiorem i kwaśną śmietaną - 55 zł

Tatar wolowy z dodatkami 65 zł

Zupy

Domowa pomidorowa - 33 zł

Bulion z lanymi kluskami i parmezanem - 36 zł

Sałaty

Genova dla zielonych - sałata rzymska, rukola, szpinak, pomidorki cherry, pomidory suszone,
pestki słonecznika, parmezan, sos winegret - 46 zł

Krakowiacy i Górale
- sałata rzymska, pomidory, gotowane ziemniaki, rzodkiewka, fasolka szparagowa i jajka oraz świeży i kiszony ogórek - duża misa z grzankami i oscypkiem - 53 zł

Sałata Cezar
 - z sałatą rzymską, kurczakiem zagrodowym/ lub z krewetkami, chrupiącym boczkiem, pomidorkami cherry, kaparami, podawana z sosem anchois - 55/59 zł

A potem

Cielęcina duszona podawna z kopytkami i mizerią - 74 zł

Zrazy wołowe z kluskami śląskimi i buraczkami 73 zł

Wątróbka cielęca z opiekanymi ziemniakami i jabłkiem podawana z mixem sałat z sosem winegrette 66 zł

Pierogi z cielęciną 65 zł

A na słodko...

...wybór ciast dostępny w witrynie



UWAGA:

Do każdego stolika powyżej 100 zł doliczamy 10% serwisu.