Szefowa kuchni poleca
- Zupa kurkowa 36 zł
- Placki ziemniaczne z kurkami w śmietanie, pomidorami i koperkiem 58 zł
- Kluski kładzione z kurkami na maśle z cebulką i koperkiem 59 zł
- Knedle ze śliwką i... śmietaną lub bułeczką 59 zł
Przystawki
- Placki ziemniaczane z łososiem, kawiorem i kwaśną śmietaną - 55 zł
- Tatar wolowy z dodatkami 65 zł
Zupy
- Domowa pomidorowa - 33 zł
- Bulion z lanymi kluskami i parmezanem - 36 zł
Sałaty
- Genova dla zielonych - sałata rzymska, rukola, szpinak, pomidorki cherry, pomidory suszone, pestki słonecznika, parmezan, sos winegret - 46 zł
- Krakowiacy i Górale - sałata rzymska, pomidory, gotowane ziemniaki, rzodkiewka, fasolka szparagowa i jajka oraz świeży i kiszony ogórek - duża misa z grzankami i oscypkiem - 53 zł
- Sałata Cezar - z sałatą rzymską, kurczakiem zagrodowym/ lub z krewetkami, chrupiącym boczkiem, pomidorkami cherry, kaparami, podawana z sosem anchois - 55/59 zł
A potem
- Cielęcina duszona podawna z kopytkami i mizerią - 74 zł
- Zrazy wołowe z kluskami śląskimi i buraczkami 73 zł
- Wątróbka cielęca z opiekanymi ziemniakami i jabłkiem podawana z mixem sałat z sosem winegrette 66 zł
- Pierogi z cielęciną 65 zł
A na słodko...
...wybór ciast dostępny w witrynieUWAGA:
Do każdego stolika powyżej 100 zł doliczamy 10% serwisu.