Przystawki

  • Tatar po polsku - 49 zł
  • Śledź z jabłkiem i gruszką - 34 zł
  • Kruche babeczki z musem chrzanowym, wędzonym łososiem, skropione sosem winegret - 29 zł
  • Ratatui z cukinii na pomidorach purpurowych z parmezanem lub jajkiem sadzonym - 38 zł

Zupy

  • Pomidorowa domowa - 19 zł
  • Bulion z lanymi kluskami i parmezanem - 19 zł
  • Bombowa zupa na rosole zabielana jogurtem bałkańskim z kulkami cielęcymi - 21 zł

Kanapki na bułce maślanej

  • Anielska - z jajkiem, szynką, sałatą, ogórkiem i majonezem - 17 zł
  • Myśliwska - z kiełbasą krakowską, kiszonym ogórkiem i sosem tatarskim - 17 zł
  • Diabelska - z salami, papryką i pikantnym sosem pomidorowym         - 17 zł
  • Figaro - z figą, pastą z koziego sera i rozmarynu oraz powidłami z czerwonej cebuli - 17 zł

Kanapki... duuuże

  • Północna - z wędzonym łososiem, kaparami, kwaśną śmietaną, szczypiorem i suszonymi pomidorami - 31 zł
  • Romana Mija - z pieczonymi pomidorami, mozzarellą, czosnkiem, świeżą bazylią, octem balsamicznym - 28 zł

Naleśniki

  • z warzywami - 28 zł
  • z serem kozim - 35 zł

Omlety

  • Wiejski - z pomidorami, wiejską wędzoną szynką, cebulą dymką i młodymi ziemniakami - 28 zł
  • Zielony - z serem kozim, mozzarellą, szpinakiem i rozmarynem           - 33 zł

Sałaty

  • Śródziemnomorska - z sałatą lodową, szpinakiem, soczystymi pomidorami cherry, serem feta, grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i lekkim sosem ziołowym - 36 zł
  • Genova - ze świeżym szpinakiem, rukolą, bazylią, soczystymi pomidorami cherry, chrupiącym boczkiem oraz octem balsamicznym i parmezanem - 33 zł
  • Genova dla zielonych - z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami, szpinakiem, sałatą lodową, rukolą, soczystymi pomidorami cherry, parmezanem i sosem winegret - 31 zł
  • Krakowiacy i Górale - z sałatą lodową, pomidorami, gotowanymi ziemniakami, rzodkiewką, fasolą szparagową i jajkami oraz ze świeżym i kiszonym ogórkiem - duża misa z grzankami i oscypkiem - 35 zł
  • Cesarska - na sałacie rzymskiej z grillowaną piersią z kurczaka, sosem anchois i tartym parmezanem - 35 zł

A potem

  • Pierogi z cielęciną, cebulą i masłem - 41 zł
  • Cielęcina duszona z kopytkami i mizerią - 57 zł
  • Placki ziemniaczane z łososiem, czerwonym kawiorem i kwaśną śmietaną - 51 zł
  • Chrupiąca wątróbka cielęca w sosie koniakowo- miodowym, podana z pieczonym jabłkiem i ziemniakami - 45 zł

UWAGA:
Do każdego rachunku powyżej 100 zł doliczamy 10% serwisu.